28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

ANNO ontvangt €400.000 dankzij deelnemers BankGiro Loterij


Bron/foto#ANNO
ZWOLLE- De medewerkers van ANNO zijn blij verrast met de bijdrage van 400.000 euro die het museum in de maak heeft ontvangen van de BankGiro Loterij.
Vincent Robijn, eindverantwoordelijke voor ANNO, is verheugd met de steun: ‘’We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar. Deze waanzinnige bijdrage helpt ons om samen met de Zwollenaren nog meer verhalen over Zwolle te gaan vertellen.’’


Het is voor iedereen in Zwolle heel mooi dat ANNO deze bijdrage heeft gekregen. Eerder ontving het museum al steun vanuit de Provincie Overijssel, Het Mondriaan Fonds en VSBfonds.
Door deze financiële bijdragen wordt het museum van, voor en door de stad naar een nog hoger niveau getild. Extra elementen die eerder niet haalbaar waren, kunnen nu aan de inrichting worden toegevoegd.
Op woensdag 10 maart zaten zakelijk en inhoudelijk leider Sandra Schipper en fondsenwerver Cecile Bogels klaar om de bouwplaats van ANNO te laten zien en de financiën door te nemen met medewerkers van de BankGiro. In plaats daarvan werden ze verrast met de komst van Jamai Loman en een crew. ‘’We hadden geen cameraploeg verwacht’’, zegt Sandra.

Ze was ontzettend verrast, maar vooral ook heel erg blij met de cheque die zij en Cecile in ontvangst mochten nemen. ‘’We geloven zelf natuurlijk enorm in ons concept, maar je weet nooit hoe een externe partij daarnaar kijkt.’’