2 juli 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

ANNO geeft kijkje in interieur


Bron/foto;#ANNO
ZWOLLE- Midden in het centrum van Zwolle wordt hard gewerkt aan ANNO, museum in de maak. Volgend voorjaar kunnen bezoekers van jong tot oud hier terecht om de verhalen van Zwolle te ontdekken en mee te maken. Nu presenteert ANNO haar allereerste ontwerpen van het stadsmuseum dat wordt gehuisvest aan de Melkmarkt 41.

ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief straks samen onder één dak is te vinden. Het museum in de maak wordt het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen. De bouw en restauratie is gestart en wordt in vier fases opgeleverd.

ANNO presenteert nu de drie ruimtes die als eerste worden gerealiseerd in het nieuwbouwdeel van het museum.
Op de begane grond van de nieuwbouw vind je straks een ruimte die de indruk wekt dat je in een lab rondloopt. Als bezoeker kun je hier het werk van de archeologen en bouwhistorici meemaken. Kijk mee, stel een vraag over het onderzoek waar aan wordt gewerkt of ga zelf op onderzoek naar de schatten van Zwolle en ontdek zo meer verhalen over de stad.

https://www.zwolle.nl/organisatie/nieuws/anno-geeft-kijkje-in-interieur