25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

ANNO geeft inkijkje

Bron/foto: #ANNO #HistorischCentrumOverijssel


ZWOLLE- ANNO geeft inkijkje in plannen voor het nieuwe museum. Midden in het centrum van Zwolle wordt hard gewerkt aan ANNO, museum in de maak.

Volgend voorjaar kunnen bezoekers van jong tot oud hier terecht om de verhalen van Zwolle te ontdekken en mee te maken. Nu presenteert ANNO haar allereerste ontwerpen van het stadsmuseum dat wordt gehuisvest aan de Melkmarkt 41.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en de afdeling Erfgoed van de gemeente Zwolle.
Door deze samenwerking zijn we in staat om alle erfgoedcollecties van Zwolle voor het eerst bij elkaar te brengen en te delen met iedereen die meer wil weten over Zwolle.
ANNO haalt en brengt jou alle verhalen over Zwolle van het verleden, heden en de toekomst. Het wordt een unieke plek in Nederland waar museum, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief straks samen onder één dak is te vinden.


Het museum in de maak wordt het (t)huis van, voor en door Zwollenaren en toeristen van de stad. Het is hét vertrekpunt als je Zwolle beter wilt leren kennen. De bouw en restauratie is gestart en wordt in vier fases opgeleverd.
ANNO presenteert nu de drie ruimtes die als eerste worden gerealiseerd in het nieuwbouwdeel van het museum.


Wil je meer weten over ANNO?
Meld je dan aan voor de live online-presentatie van Vincent Robijn, directeur van Stichting Allemaal Zwolle en eindverantwoordelijke van ANNO, op woensdag 31 maart om 19.00 uur via info@anno.nl.
Meld je aan voor de WhatsApp service van ANNO
https://historischcentrumoverijssel.nl/anno-geeft-inkijkje-in-plannen-voor-het-nieuwe-museum/?