4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Afvalinzameling verandert

ZWOLLE- Afvalinzameling verandert op tweede paasdag en Koningsdag

Op tweede paasdag en Koningsdag haalt ROVA geen afval op. In plaats daarvan leegt ROVA de containers op andere dagen.

  • De afvalinzameling van maandag 18 april (tweede paasdag) vindt plaats op zaterdag 16 april. Let op, dit is de zaterdag vóór Pasen.
  • De afvalinzameling van woensdag 27 april (Koningsdag) vindt plaats op zaterdag 30 april.

Het tijdstip dat ROVA langskomt kan ook anders zijn dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container vóór 8.00 uur aan de straat te zetten.

Milieubrengstation, klantcontactcentrum ROVA en GRIP-wagen

Het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 en het ROVA-Klantcontactcentrum zijn ook gesloten met Pasen en Koningsdag. Op Koningsdag vervalt ook de GRIP-wagen (GRondstoffen InleverPunt) in Zwolle-Zuid (Forelkolk en Van der Capellenstraat). Kijk op www.rova.nl/grip (externe link) wanneer de GRIP-wagen bij u in de buurt komt. 

Blijft u ook op de hoogte via de ROVA-app?

Via de ROVA-app kunt u altijd de juiste inzameldagen voor uw adres terugvinden. Ook als die veranderen door feestdagen. Het mooie van de ROVA-app is dat u een melding kunt instellen, zodat u vooraf een herinnering krijgt wanneer ROVA langskomt om uw afval op te halen. De ROVA-app is te downloaden in de Apple Appstore of de Google Play Store. De actuele inzameldagen vindt u daarnaast ook op www.rova.nl/inzamelkalender (externe link).