Actie Oranje Fonds tegen eenzaamheid levert 10.000 kaarten op

Bron/foto: OranjeFonds

ALGEMEEN- Het Oranje Fonds startte begin oktober een actie om haar uit de eenzaamheid te halen en aandacht te vragen voor de vele mensen die zich eenzaam voelen in ons land. Onder de noemer Veel Liefs riep Leona Philippo namens het Fonds heel Nederland op Danielle een hart onder de riem te steken in de vorm van een kaartje. En daar is massaal gehoor aan gegeven.

Zo’n 10.000 kaarten zijn er binnengekomen voor de 59-jarige Danielle uit Nieuwleusen. Danielle was 42 jaar samen met haar man Herman toen hij afgelopen januari heel plotseling overleed.
Daaroverheen kwam de coronacrisis en haar mobiliteit is door reuma beperkt. Omdat zij altijd geleefd heeft voor haar gezin en Herman en zij een aantal keer verhuisd zijn, is haar sociale kring niet groot. Daardoor overvalt de eenzaamheid haar vaak. Ze wil niet te veel op haar kinderen leunen en mist vrienden van haar eigen leeftijd.
Het Oranje Fonds wilde er met deze actie voor zorgen dat zij nieuwe warme contacten op kon doen, en met succes. Danielle heeft niet alleen duizenden kaarten, maar ook aanbiedingen ontvangen van mensen die haar wereld willen vergroten.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.
lees meer via www.oranjefonds.nl