30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Aanpassig Van Karnebeektunnel

ZWOLLE- Om de veiligheid voor fietsers in de Van Karnebeektunnel te verbeteren, laat gemeente Zwolle een overrijdbare, reflecterende trottoirband aanbrengen.

De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 13 september en duren twee weken. Tijdens de werkzaamheden is de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij worden omgeleid via de blauwe Spoorbrug.

In de Van Karnebeektunnel vinden regelmatig eenzijdige ongevallen plaats. De huidige stoepranden zijn hiervan een oorzaak. Als mensen vanuit het daglicht de tunnel inrijden die donkerder is, zien mensen soms de trottoirbanden over het hoofd. Met als gevolg dat fietsers vallen.

De randen worden nu aangepast met een band die in geval van nood overreden kan worden. Daarbij wordt de band reflecterend zodat deze beter zichtbaar is voor gebruikers van de tunnel. Interessant is dat de trottoirband zelf reflecterend is door speciale korrels op de band, er zit dus geen verflaag of sticker op. Dit is de eerste locatie in Zwolle die een band van dit materiaal krijgt.

Tijdens de werkzaamheden is de tunnel afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit om een veilige situatie voor de uitvoerders te creëren. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Hoge Spoorbrug.

De omleiding wordt aangegeven met borden.

De eerste twee dagen zijn verkeersregelaars aanwezig om zo nodig aanwijzingen te geven.