25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Aanmelden WMO vervoer tot een uur van tevoren


Bron:#GemeenteZwolle
ZWOLLE- Inwoners van Zwolle die gebruik willen maken van het WMO vervoer hoeven hun rit vanaf 1 augustus aanstaande niet meer tenminste twee uur van tevorenaan te melden bij de vervoerscentrale, maar kunnen dat overdag en ’s avonds nu tot een uur van tevoren doen.


Daarover hebben gemeente Zwolle en vervoerder Munckhof Taxi BV overeenstemming bereikt. In het huidige contract was een aanmeldtijd van twee uur opgenomen voor mensen met een indicatie die gebruik willen maken van het WMO vervoer.


De Participatieraad kreeg veel signalen van gebruikers, die deze wachttijd als een knelpunt ervaren. Daarom verzocht de Participatieraad de gemeente om na te gaan of de aanmeldtijd niet ingekort kon worden.
De vervoerder bleek bereid de systemen aan te passen. Alleen ritten tussen 24.00 en 7.00 uur moeten nu nog twee uur van tevoren aangemeld worden.

De kortere aanmeldtijd gaat in beginsel in op 1 augustus, de vervoerder laat weten dat het een paar weken kan duren voordat het systeem helemaal is ingeregeld op de aanpassing.