30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

7 Overijsselse projecten maken kans op Appeltje van Oranje 2021

Bron/foto#Appeltje van Oranje
OVERIJSSEL- Zeven projecten uit de provincie Overijssel maken dit jaar kans op een Appeltje van Oranje.
Vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van deze projecten vergroten, door te stemmen op hun favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten uit heel Nederland in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.
Stemmen kan tot en met 20 januari via stem.oranjefonds.nl.
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen in 2021 gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan mensen die kampen met een burn-out, paniekaanvallen, dwangneuroses of eetstoornissen.


De zeven projecten uit Overijssel die kans maken zijn Wel Thuis en Stichting Focus uit Zwolle, Zebra’s staan in een kudde uit Enschede, Realcovery inloophuis uit Weerselo, Zelfregiecentra van Vriendendiensten uit Deventer, Suïcide Preventie Centrum uit Zuidveen en Zelfregie ook voor naasten uit Borne.
Zij zetten zich ieder op een succesvolle manier in voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ieder met een eigen doelgroep en aanpak. Zo zorgen zij ervoor dat hun deelnemers er niet alleen voor staan.

Op stem.oranjefonds.nl is per project een uitgebreide omschrijving te vinden.
De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima, de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.