30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

6 op de 10 Overijsselaars vinden CoronaMelder nuttig


Bron: GGD
OVERIJSSEL- 6 op de 10 Overijsselaars vinden CoronaMelder nuttig, omdat de app ervoor zorgt dat het coronavirus zich minder verspreidt.
Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg universiteit. De GGD’en in Overijssel hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 7.136 coronatesten gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.


Dit bewijst dat CoronaMelder werkt. “De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken”, zegt prof. dr. Wolfgang Ebbers die het onderzoek leidt naar de werking en het gebruik van de app. “Want het hoofddoel van CoronaMelder is het ondersteunen van de GGD’en in het bron- en contactonderzoek.


CoronaMelder is zo gemaakt, dat de app niet weet wie je bent of waar je bent. Een kwart van de mensen heeft CoronaMelder al op zijn mobiele telefoon gezet. De meeste Overijsselaars zijn positief over CoronaMelder.
CoronaMelder helpt niet alleen om sneller mensen te bereiken, maar ook om méér mensen te vinden. Sinds 1 december kunnen mensen zich na een melding in de app ook laten testen als zij geen klachten hebben. Inmiddels hebben al bijna 4,5 miljoen mensen CoronaMelder gedownload.
Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.


Informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun je kijken op www.coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf, gratis bellen CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.