30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

25 jaar Stadshagen

Feestelijk afsluiting 25 jaar Stadshagen

Feestelijk afsluiting 25 jaar Stadshagen

05 juli 2022

Op het wijkfestival Symphonica Stadshagen zijn de feestelijke activiteiten 25 jaar Stadshagen afgesloten. Op het festival zijn ook de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd en de poëziewedstrijd, en is de film over Stadshagen in première gegaan.

Film

In vogelvlucht over en door Stadshagen. Hoogtepunten en hotspots van een wijk die in 25 jaar zichzelf op de kaart heeft gezet. 

Video YuoTube (externe link)

Fotowedstrijd

Kinderen t/m 12 jaar konden meedoen aan een fotowedstrijd. De winnende foto is van Lotte Smook, 11 jaar. Zij heeft een ballonvaart gewonnen. 

De jury: ‘Mooi sfeerbeeld met een prachtig kleurenspel en de weerspiegeling in het water. Zichtbaar beeld van de zuidkant van de wijk met het water en de spoorlijn in beeld.’

De jury heeft een selectie uit meer dan ruim 350 foto’s (!) gemaakt van de vijf mooiste foto’s. Vier foto’s kregen een eervolle vermelding en de fotografen een cadeaubon.

Lees meer

Alle foto’s die meededen aan de wedstrijd staan op borden in het Twistvlietpark. De borden zullen regelmatig verplaatst worden naar verschillende plekken in de wijk. 

Poëziewedstrijd

Het thema voor de wedstrijd was de natuur in Stadshagen. De winnaar is Petra van Soldt-Huis. Zij wint een ballonvaart voor twee personen.