Verkeersmaatregelen tijdens Straatfestival en Pride Zwolle

Op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus vinden het Straatfestival en de Parade van Pride Zwolle in de binnenstad plaats. Om de veiligheid tijdens deze drukbezochte evenementen te waarborgen worden er verschillende verkeersmaatregelen getroffen en zijn een aantal straten in de binnenstad tussen 19.00 en 01.30 uur alleen bereikbaar voor voetgangers. 

Straatfestival
Op vrijdagavond 23 augustus en zaterdagavond 24 augustus worden op diverse locaties in de binnenstad podia opgebouwd voor optredens. De opbouw van deze podia start op vrijdagmiddag, na afloop van de markt. Dit heeft geen impact op het verkeer. Het Rodetorenplein is tijdens dit evenement uitsluitend toegankelijk voor voetgangers.

Kijk voor meer informatie op: Straatfestival en Zwolle Pride Festival – Gastvrij Zwolle 

Pride Zwolle
Ook dit jaar is de driedaagse Pride Zwolle in de binnenstad met op zaterdag 24 augustus een Pride Parade. De Parade begint om 14.00 uur vanaf Park de Wezenlanden, gaat vervolgens via de Diezerpoortenbrug naar de binnenstad en eindigt op het Rodetorenplein. Het Rodetorenplein is dan alleen bereikbaar voor voetgangers. Het verkeer op deze route is gestremd tussen 14.00 en 16.00 uur. Na de parade start rond 16.00 uur het programma op het hoofdpodium.

Kijk voor meer informatie op: Zwolle Pride > Pride Parade > Route

Verkeersmaatregelen
Op vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus zijn de volgende verkeersmaatregelen van kracht in de binnenstad tussen 19.00 uur en 01.30 uur:

  • Rodetorenbrug: Afgesloten voor fietsers bij de Pannekoekendijk.
  • Blijmarkt/Koestraat/Sassenstraat: Gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit geldt ook voor de aangrenzende straten.
  • Sassenpoortenbrug: Afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers; alleen toegankelijk voor voetgangers. Deze maatregel blijft van kracht tot 4 oktober vanwege de werkzaamheden aan het project Kop van Assendorp.

Openbaar Vervoer
Door de evenementen en de werkzaamheden voor het project de Kop van Assendorp rijden de lijnbussen nr. 2 en 10 op vrijdagmiddag en zaterdag niet via het Rodetorenplein, maar stoppen bij centrumhalte Katwolderplein. Deze halte ligt op loopafstand van de binnenstad.

Taxi’s kunnen na 19.00 uur de binnenstad niet betreden, maar behouden hun reguliere standplaats aan Buitenkant.

Parkeren
Bewoners van de binnenstad die hun auto ’s avonds nodig hebben, worden aangeraden hun voertuig voor 19.00 uur buiten de stadsgracht te parkeren. Het parkeerverwijssysteem op de ring geeft actuele informatie over beschikbare parkeerlocaties en het aantal vrije parkeerplaatsen.

Kijk voor meer informatie op: www.zwolle.nl/parkeren.

Fietsers kunnen terecht bij de reguliere (bewaakte) fietsenstallingen en tijdelijke locaties zoals bij Kamperpoortenbrug en Stadhuis. Kijk voor meer informatie op: www.zwolle.nl/fietsparkeren.

Ga naar de website voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen: www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Aanmelden voor informatie per e-mail kan via mailadres bereikbaarheid@zwolle.nl 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *